Welkom

Welkom op de website van Sjaak de Keijzer uit Hansweert, spelend onder de naam de Keijzer  en Zoon.
Toen mijn vader het plan had om weer duiven te gaan houden, hebben wij besloten om dit te doen onder de naam de Keijzer en zoon.
In het verleden hadden mijn ouders al duiven vanaf 1948 dit deden zij totdat door drukke werkzaamheden in de fruitteelt en het overgaan naar glastuinbouw, er weinig tijd overbleef voor de duiven.
In 1975 zijn wij dus de duivensport weer ingerold en dit deden wij door het gehele programma te spelen.
In de beginjaren was het niet geweldig, maar alle begin is moeilijk.
Deze programma duiven bleven totdat mijn vader in 1985 is overleden en aangezien de duiven inmiddels bij mij in de tuin waren geplaatst en mijn vrouw Nellie de verzorging op zich nam wanneer ik moest werken, ik zat in de onregelmatige dienst als sluismeester  op het sluizenobject in Hansweert, was dit het moment om over te schakelen naar de grote fond.
Mijn vriend Herman Vermeulen had altijd gezegd wanneer je fond wil gaan spelen zal ik je daarbij helpen.
Naar mijn idee had ik geen betere leermeester kunnen treffen.
De volgende jaren zijn dan ook alle programma duiven er uit gegaan en aangezien wij al enkele duiven voor de fond bezaten is de overgang wel erg goed verlopen en zijn wij dan vanaf 1990 doelbewust met enkele duifjes op de meeste overnachtvluchten en  ook de ZLU vluchten gaan meedoen.
Ook dit ging de eerste jaren met vallen en opstaan, maar het vertrouwen welke ik had in mijn basis duiven van Herman Vermeulen en aangevuld met enkele kinderen van de Strandjutter van C. Heeren en zoon heeft zich toch uitbetaald, zodat de eerste successen snel volgden.
Nu is mijn basismateriaal nog steeds het zelfde en ben ik noch steeds tevreden en kom ik nog steeds tot mooie uitslagen.
Inmiddels ben ik in de prepensioen regeling zodat ik zelf  wat meer aandacht aan mijn duiven kan besteden of dat goed is zal de tijd leren.

Voor mij is het een mooie hobby en niets moet en zo wil ik het houden.

Veel leesplezier, Sjaak de Keijzer

Deze site is gemaakt door Simon op 't Hof uit Hansweert.