Nieuws

29 november 2018
Het seizoen zit er op en alle uitslagen bekend en duiven na een redelijk seizoen zitten weer gescheiden en op rust.
Wel laat ik ze regelmatig uit zodat ze in bad kunnen en in beweging blijven. Mijn uitslagen van afgelopen jaar vielen niet tegen, wel was ik na enkele opleer vluchten mijn 2 late zomerjongen kwijt en ging ik verder met 13 overgebleven doffers.
Mijn 7 duivinnen bakten er niet veel van, uitgezonderd Janette zij vloog verleden jaar de eerste van Zeeland en 18e nationaal vanuit Bergerac en dit jaar de 14e provinciaal en 77e nationaal, de andere lieten het afweten.

Op de middag lossing werd het in het centrum 7e en 13e op Bordeaux 1e en 5e op dax een late 17e en op Agen begonnen met 1e en 12e de andere vluchten heb ik niet mee gedaan.
Op de ochtend lossing waren mijn prijzen in het I.F.C. de Nishoek op Pau
5e en 76e van de 2 mee op Barcelona 56e van de 2 St Vincent 8e en 59e en 65e van de 3 en Perpignan waren de 4 duiven te laat
Voor komend jaar zal weer iets meer naar de ochtend lossing gekeken worden en nog enkele middag lossing vluchten.
Verder weinig nieuws en hopelijk een beetje weg te blijven van allerlei kwaaltjes allen een fijne jaarwisseling gewenst en fijne dagen

 25 april 2018
Het seizoen is weer van start gegaan, de jonge duiven zijn inmiddels op kleur aan het komen en ik heb afgelopen week meegedaan aan de eerste vluchten de 16 toekomstige weduwnaars en 7 oude duivinnen zijn direct naar Roye (214 km) gegaan en deze kwamen goed naar huis.
De paters 18 stuks hadden het slecht getroffen met al dat onweer op zondag vanuit Quivrain, het werd een hele dag druppelen en om 17.00 uur had ik er 14 thuis op dinsdag kwam er nog een van de 2 late en er zijn er nog 3 onderweg, maar ze hebben veel geleerd.
Zonder dat ik de duiven heb kunnen opleren valt het verlies wel mee.
Nu maar kijken voor de komende weken hoe het verder gaat, veel succes

22 maart 2018
Eindelijk is de ergste kou uit de lucht, ik heb mijn duiven op 10 maart bij elkaar gedaan, op mijn kweek hokje heb ik 7 doffers en drie late jonge doffertjes gezet en op een koppel na zitten ze op eitjes.
Een oude doffer heb ik in het lege jonge duivenhok gezet omdat zijn oude duivin steeds de rust verstoorde.
Bij mijn 16 weduwnaars is nog een latje bij gekomen, zodat ik 17 koppels  bij elkaar heb gezet, ook daar ging het goed het laatje moest nog een bak vinden en dat is nu gelukt, nu maar hopen dat alles goed komt.
de 18 jaarling doffers op celibaat zien er ook goed uit, het was niet de bedoeling om er zo veel te hebben maar ze zijn goed opgeleerd en de mand zal ze wel ziften.
Dinsdag de ringen nog toevoegen en zijn ze klaar voor het seizoen.
Allen veel succes en plezier in de duiven. 

2 februari 2018
Nadat de kampioenschappen bekent waren, ben ik nog steeds er niet teo gekomen om deze op mijn site te zetten.
In de vereniging werd ik 1e kampioen middaglossing 4 vluchten en in het
rayon 5 1e onaangewezen.
Provinciaal werd ik ook 1e onaangewezen kampioen.

Nu komend seizoen 2018 beginnen we weer allemaal op nul en het zal weer een grote opgave worden om het afgelopen seizoen te evenaren.
Maar ik zal er alles aan doen om het zo goed mogelijk te doen en ook wat meer mee doen op de ZLU vluchten.
Afgelopen jaar had ik 13 twee jarige weduwnaars en op de eerste vlucht bleven er gelijk 2 achter, dit jaar heb ik 16 twee jarige weduwnaars en daarbij 15 jaarling doffers om ervaring op te doen.
Op mijn kweek hokje zijn er ook 3 doffers uitgegaan en heb ik aangevuld met 3 late jonge doffers.
Hier wil k dan na de eerste ronde enkele weduw duivinnen plaatsen om ook nog in te zetten.
De duiven zijn inmiddels geŽnt tegen paramixo en zien er goed uit dus nu maar hopen deze zo te houden om begin maart te koppelen

15 augustus 2017
Het is weer al een tijd geleden dat ik wat op mijn site schreef, nu een terugblik op het afgelopen seizoen.
Na de duiven in april en mei goed te hebben ingespeeld was de eerste vlucht niet wat ik ervan verwacht had, wel begon ik met de 1e in de vereniging 15e provinciaal maar van de 6 duiven 3 doffers en 3 duivinnen waren de duivinnen net buiten de prijzen en mijn 1e en 3e getekende moeten nog komen.
Op de snelheids vlucht uit Pau had ik twee duiven mee en deze vielen pas om 21.27 en de andere morgen vroeg op de plank.
Ook had ik 6 duiven mee op Bergerac m.l. en wel 3 doffers en 3 duivinnen, dit werd een mooi succes de eerste zal al op mij te wachten toen de wekker afliep om 4.00 uur dit duivinnetje vloog wel de 1e van afd Zeeland 18e nationaal ook mijn tweede een weduwnaar vloog de 2e centrum en 10 provinciaal met 5 van de 6 duiven op de uitslag was ik dik tevreden
Daarna ging ik met 5 weduwnaar naar Dax en met 4 duiven op de uitslag beginnend met de 3e in het centrum en de 10 provinciaal was dit ook een mooie vlucht voor mij.
De volgende vlucht waar ik 2 duiven mee had was St. Vincent o.l. en beginnend met de 30e in het i.f.c. en de 122e en 652e nationaal was ik heel blij dat ze ook op deze o.l. goed kwamen.
Op 15-7 had onze afd. een ochtend lossing ingelast vanuit Bordeaux en hier op had ik 10 jaarlingen op celebaat mee en met de 2e en 3e in het n.i.c. en pas de andere morgen vroeg nog 4 thuis was ik er 4  kwijt.
Op Marseille korfde ik 2 duivinnen in maar deze bakten er niets van en daarvan is er nog een van onderweg.
Op de nationale Bergerac met een veel te vroege lossing en met 10 duiven mee waarvan twee laatjes en 3 duivinnen klokte ik om 21.53 wat de 5e provinciaal en 38 nationaal werd met mijn snelle jelle en in de ochtend nog een duivinnetje in de prijzen viel het toch niet mee, wel waren de andere snel in de morgen terug dus niet te mopperen.
Als slot kofde ik 4 weduwnaars in op Perpignan en wel mijn twee duiven die op Dax m.l. de eerste waren en twee debutanten ook  hier ging het goed met 3 van de 4 in de prijzen en beginnend tegen 345 duiven met de 14e en 16e in het i.f.c was ik  dik tevreden.

Nu ben ik begonnen met het invliegen van de jonge duiven en de weduw duivinnetjes deze in voorbereiding voor de late overnacht vlucht vanuit Limoges op 8 september zijn we in rustig vaar water gekomen.
Met 1 eerste provinciaal 2 eerste in het rayon 3 eerste in de vereniging was het een mooi seizoen.

22 maart 2017
Een kijkje hoe ik het jaar ben begonnen.
Begin januari de duiven ge ent tegen de pokken dit heb ik in het verleden nooit gedaan maar afgelopen jaar had ik na de eerste vluchten toch enkele die niet mee konden en plaats hadden genomen in de schuur.
Eind januari zijn de duiven ge ent tegen tegen paramico
Na de voorjaarsbeurs heb ik op 8 maart de duiven gekoppeld, en de leg verliep zeer vlot de kwekers en vliegduiven legden binnen 10 dagen op een enkele late na maar ik was zeer tevreden.
Inmiddels zijn de eieren van de kwekers verlegd 7 koppels naar de weduwnaars, behalve een 11 jarige duivin en van een laat jong niet.
Een deze dagen worden de chip ringen toegevoegd van mijn jaarling duiven welke ik als jonge duif alleen maar opleer tot Souppes in onze vereniging.
Dit jaar is dit in de Nishoek in Kruiningen weer mogelijk, inkorven voor Souppes op vrijdag, zaterdag los en inkorven op zaterdag en zondag los.
Het programma komt zo snel mogelijk uit en hiervoor kunnen alle liefhebbers inkorven.
Het is de bedoeling om Souppes inkorven vanaf 15.30 tot 16.30 uur en voor Quivrain en Noyon vanaf 18.30 tot 19.30 uur, maar dit staat nog niet vast.
Allen veel succes en geniet van je duiven of ze nu vroeg of laat zijn.
 

Terugblik seizoen 2016
Na de opleer periode met Quivrain, Noyon, Pont st Max en Enkele malen Souppes zat het seizoen voor de eerste vluchten vanuit Pau en St Vincent.
Het werd een matige start en omdat ik niet teveel duiven had wilde ik het nestspel proberen, op Pau met 2 doffers en 1 duivin werd het 1 prijsje.
Op sint Vincent had ik 2 doffers en 2 duivinnen mee en 1 prijsje met een duivin.
De volgende week naar Agen o.l. en Bordeaux m.l., op Agen 3 doffers mee en prijsje in de middenmoot en op Bordeaux 5 duivinnen en ook hier een duifje goed op tijd en ook een kwijt.
Toen kwam Barcelona en dit werd een drama met 2 goede doffers mee en 1 duivin kwam er eerst geen duif thuis maar op woensdag een belletje dat er enkele duiven terug nog in de auto zaten en daar was mijn duivinnetje bij.
Mijn zoon heeft het opgehaald maar het kon niet meer vliegen en staan kon het ook bijna niet en dit kon ik na een week niet meer aanzien dus weg, nu 6 weken na Barcelona kwam een van mijn favorieten terug thuis en zag er wonderlijk goed uit, een beetje zwart eneen verteerd gummietje nog aan was ik er toch wel blij mee.
Daarna kwam St Vincent en Dax en op St Vincent had ik 2 doffers en 1 duivin mee het duivinnetje pakte zijn prijs een doffer gewond thuis en een kwijt, welke nog prijs vloog van Pau.
Op Dax had ik 3 doffers mee en dit ging beter mijn eerste vloog de 1e in de vereniging en de 3e in het rayon en provinciaal de 13e prijs en ook mijn 2e duif vloog zijn prijs en alle 3 thuis.
Toen kwam Agen m.l. ik had 8 jaarling doffers mee en ook deze deden het naar behoren met de prijzen 1 - 5 - 9 en 24 in de vereniging was wel goed en beginnend provinciaal met de 20 -41 - 86 en 184 was ik wel tevreden, maar ook hier bleven er weer 3 achter.
Op Tarbes had ik 8 duivinnen ingemand en deze deden het niet goed, wel begon ik met de 1e in de vereniging en in het rayon de 1e  en 15e provinciaal en maar 2 prijsjes, maar wel 5 duivinnen kwijt.

De jonge duiven zijn goed opgeleerd en begonnen met 32 jonge zijn er nog 17 over 11 kwijt en 4 gewond en dood.

Als afsluiter heb ik mijn jaarling duivinnetjes 8 stuks en een oude die nog een kans kreeg mee gegaan naar Limoges m.l en in het inkorfcentrum van Goes werd het 2e-4e-21e en 24e en twee net na de prijzen en 3 kwijt en ook hier heeft de natuurlijke selectie zijn werk gedaan.

Dus een zwaar seizoen met een slecht begin en een redelijke tweede helft ga ik straks de winter in

27 april 2016
Wat een slecht weer deze week, zo is het niet zo lekker op het duivenhok
Nu over de duiven bij mij zijn de duiven voor het eerst mee geweest op een vluchtje van 135 km en de duivinnen op Quivrain 115 km dit was op 17 april en de doffers op 18 april.
Het is een prachtig initiatief van onze vereniging de Nishoek om naast de provinciale vluchten ook een programma voor alle liefhebbers te organiseren vanuit Quivrain en Noyon op zaterdag inkorven en op vrijdag  voor een midfond vlucht vanuit Soeppes
Deze week hoop ik dat het weer wat beter wordt om de duiven op vrijdag in te korven op Roye duivinnen en evt. op Noyon de doffers
De oude doffers hun jongen zijn meegegaan met de duivinnen naar het jonge duivenhok en de jaarlingen brengen hun jongen samen groot

De kwekers hebben na het verleggen van de eieren al voor de tweede keer jongen en zijn geringd, dus het seizoen kan beginnen nu het weer nog
1 mei gaan de doffers en duivinnen naar Noyon.

24 maart 2016
hier weer een stukje hoe het allemaal bij ons op het duivenhok gaat.
Na de voorjaarsbeurs heb ik de duiven bij elkaar gedaan en wel op dinsdag in de avond heb ik de duivinnen achter een rekje in de bak gezet.
Zo had ik het in gedachten en laat ik de duiven de andere dag na de middag uit zodat ze mijn fouten nog kunnen recht zetten.
De 14 oude weduwnaars hadden hun eigen duivin van na de koppeling verledenjaar na Limoges en deze koppeling ging geweldig.
De 10 jaarling doffers waren nog al eigenzinnig en deze gingen veranderen en na een paar dagen heb ik maar de vier reserve duivinnen er bij gedaan.
Deze zijn nu allen gekoppeld en hebben zitten er 8 te broeden.
Het was wel bijzonder dat mijn vale doffers welke ik zelf aan een blauwe duivin wilde koppelen overgingen naar een vale duivin.
Bij mijn kwekers 9 koppeltjes heb ik een week alles goed in de gaten gehouden, dit omdat ik ze allen heb verkoppeld.
Nu is dit toch gegaan zoals ik zelf wilde en heb ik de eitjes verlegd naar de weduwnaars afgelopen zondag


5 februari 2016
Het is al weer even geleden dat ik op mijn site heb geschreven.
Maar nu het nieuwe seizoen weer voor de deur staat ga ik toch weer een poging wagen.
Het afgelopen jaar ging het weer wat beter met de duiven en ik hoop dat dit voor het komend seizoen zich zal doorzetten.
Ik ben de afgelopen jaren al mijn oude vliegers verloren en/of opgeruimd.
De duiven zagen er altijd goed uit maar toch mankeerden ze wat, maar wat
Nu ga ik verder met de duiven die zich afgelopen jaar zich goed hebben laten zien en verder de duiven van 2014 die zich hebben laten zien
De oude vliegploeg bestaat nu uit 14 oude doffers en 11 jonge doffers.
Nu maar weer met volle moed het seizoen tegemoet.

Na de beurs ga ik de duiven koppelen zo ongeveer 10 maart, en dan maar hopen dat er weer enkele bruikbare duiven tussen zitten.